Lähetä vinkki!

Uutta tavaraa Suomentajan supermarketiin

Yhden ihmisen työllä ja tiedoilla ei pitkälle pötkitä, joten Suomentajan supermarketin ylläpidossa arvostetaan suuresti käyttäjien lähettämiä linkkivinkkejä. Etenkin muihin kieliin kuin englantiin liittyvät vinkit ovat tervetulleita. Liitä mukaan lyhyt kuvaus ja kenties muutama kommentti siitä, millaista hyötyä lähteestä on ollut.

Supermarketiin voi lähettää myös itse kerättyjä aineistoja, kuten sanastoja ja artikkeleita. Varsinkin harvinaisemmista aiheista kertyneet sanastot kiinnostavat varmasti muitakin kääntäjiä. Lähetä vain sellaista aineistoa, jonka arvioit luotettavaksi ja julkaisukelpoiseksi. Termilähteiden mainitseminen auttaa käyttäjää arvioimaan sanaston luotettavuutta ja soveltuvuutta omaan käännöstarkoitukseen. Jos olet kääntänyt pitkään jotakin erikoisalaa, voit myös kirjoittaa siitä esittelyn, jossa käydään läpi tärkeimmät asiat – ne, joissa me muut aina hairahdumme!

Linkkivinkkien lisäksi saa toki lähettää tietoa myös toimimattomista linkeistä ja muista ongelmista. (Ja kirjoitusvirheistä, kun ne kumminkin teitä vaivaavat.)

 

Vinkkaustavat

Varsinkin pitkät linkkilistat ja muut aineistot on paras lähettää sähköpostilla.

Suomentajan supermarketilla on oma Facebook-sivu, jonka kautta voi lähettää viestejä.

Ja totta kai meillä on myös lomake:

Vinkkauslomake

Tietojasi ei julkaista. Täytäthän kaikki kentät*

Päätoimittaja: Natasha Vilokkinen · Ulkoasu ja tekninen toteutus: Hahmo