Lajinimistö

Suomen Lajitietokeskus

Lajitietokeskuksen kansallinen nimistöluettelo, josta löytyy laajasti myös ulkomaisten lajien suomenkielisiä nimiä. Selaus lajiryhmän tai taksonomian mukaan tai avoimella haulla. Hyönteiset ja hämähäkkieläimet, kalat, kasvit, linnut, madot, matelijat ja sammakkoeläimet, nilviäiset, nisäkkäät, sienet ja jäkälät, tuhatjalkaiset, äyriäiset ja bonuksena vielä muut organismit (eli bakteerit, limasienet, polttiais-, sammal- ja sienieläimet sekä virukset).

Nisäkkäiden suomenkieliset nimet

Nisäkästoimikunnan ehdotus nisäkkäiden suomenkielisiksi nimiksi. Löytyvät myös laji.fi-sivustolta, mutta tällä sivulla uudet ja vanhat nimet ovat esillä selkeämmin.

Maailman lintulajien suomenkieliset nimet

BirdLife Suomen sivusto, josta voi esimerkiksi ladata nimet Excel-tiedostona. Lajit löytyvät toki myös Lajitietokeskuksen sivuilta.

Matelijoiden ja sammakkoeläinten nimistötoimikunta

Luonnontieteellisen keskusmuseon ja Suomen herpetologisen yhdistyksen yhteinen nimistötoimikunta, jonka tavoitteena on tuoda selkeyttä nimikaaokseen. Systemaattinen nimistötyö on aloitettu krokotiilieläimistä ja Euroopan matelijoista ja sammakkoeläimistä.

Maailman kalalajien nimet

Englanninkielinen sivusto, josta voi esimerkiksi tarkistaa, mihin tieteelliseen lajiin samalla yleisnimellä viitataan eri puolilla maailmaa.

Puuttuuko jotakin tärkeää? Lähetä vinkki!
Yhden ihmisen työllä ja tiedoilla ei pitkälle pötkitä, joten Suomentajan supermarketin ylläpidossa arvostetaan suuresti käyttäjien lähettämiä linkkivinkkejä. Etenkin muihin kieliin kuin englantiin liittyvät vinkit ovat tervetulleita. Liitä mukaan lyhyt kuvaus ja kenties muutama kommentti siitä, millaista hyötyä lähteestä on ollut.
Päätoimittaja: Natasha Vilokkinen · Ulkoasu ja tekninen toteutus: Hahmo