Maapallo ja avaruus

Sininen planeetta

Maantieteen lukiokurssi, joka käsittelee maapalloa. Kurssimateriaaliin pääsee kirjan kuvasta, joka on esittelyn vasemmassa laidassa.

Ilmatieteen laitoksen teemasivut

Perustietoa ilmakehästä, meristä, avaruudesta ja magneettikentästä sekä alan tekniikasta ja menetelmistä.

Ilmakehä-ABC

Hakusanoja ja selityksiä Ilmatieteen laitoksen tutkimusaloilta eli meteorologiasta, klimatologiasta, ilmanlaadusta, avaruustutkimuksesta, geofysiikasta ja merentutkimuksesta. Myös englanninkielisiä termejä, joita voi hakea selaimen haulla, kun koko lista on auki.

Ilmastonmuutos ilmiönä

Ilmasto-opas-sivuston johdatus ilmastonmuutokseen. Yläpalkissa lisää tietoa vaikutuksista, hillitsemisestä ja sopeutumisesta.

Zubenelgenubi – tähtitieteen hakemisto

Hannu Karttusen, Tuorlan observatorion ja Ursan yhteistyönä syntynyt tähtitieteen sanasto suomeksi ja englanniksi. Myös aihepiirien esittelyjä.

Ursan vuosikirjan sanasto

Tähdet-vuosikirjassa käytettyjen termien selityssanasto.

Astro Language – tähtitieteen sanakirja

Tähtitieteen ja tähtiharrastuksen termien pienoissanakirja 23 eurooppalaisella kielellä. Suomi, englanti, saksa, hollanti ja ruotsi taulukossa, muuta klikkauksen takana.

Puuttuuko jotakin tärkeää? Lähetä vinkki!
Yhden ihmisen työllä ja tiedoilla ei pitkälle pötkitä, joten Suomentajan supermarketin ylläpidossa arvostetaan suuresti käyttäjien lähettämiä linkkivinkkejä. Etenkin muihin kieliin kuin englantiin liittyvät vinkit ovat tervetulleita. Liitä mukaan lyhyt kuvaus ja kenties muutama kommentti siitä, millaista hyötyä lähteestä on ollut.
Päätoimittaja: Natasha Vilokkinen · Ulkoasu ja tekninen toteutus: Hahmo