Matematiikka ja fysiikka

Matematiikka

Matematiikan verkkosanakirja

Matematiikkalehti Solmun aakkosittain järjestetty suomenkielinen matematiikan sanakirja. Englanninkielinen termi suluissa perässä.

Geometrian sanasto

Geometrian sanastoa suomeksi ja englanniksi. Myös kuvioita. Koko sanasto samalla sivulla, joten voi käyttää myös selaimen hakutoimintoa aakkosten lisäksi.

Matematiikan sanastoa venäjäksi

PDF-muotoinen sanasto. Venäjä, suomi ja englanti.

Matematiikkalehti Solmu

Kouluille ja kaikille matematiikasta kiinnostuneille tarkoitettu verkkolehti. Artikkeleita, oppimateriaaleja ja keskustelupalsta.

Matematiikan oppimateriaaleja

Lukion matematiikan oppimateriaaleja Solmun sivuilla. Suhteellisuusteoriaa, geometriaa, algebraa, kilpailumatematiikka, lukuteoriaa, matematiikan historiaa ynnä muuta.

Muikku

Entinen Internetix-aineisto Otavan opiston Muikkuverkossa. Useita matematiikan, fysiikan ja kemian lukiokursseja muiden aineiden kurssien lisäksi. Kurssimateriaaliin pääsee kirjan kuvasta, joka on yksittäisen kurssin esittelyn vasemmassa laidassa.

Fysiikka

Fysiikan sanastoa venäjäksi

PDF-muotoinen sanasto. Venäjä, suomi, englanti.

Puuttuuko jotakin tärkeää? Lähetä vinkki!
Yhden ihmisen työllä ja tiedoilla ei pitkälle pötkitä, joten Suomentajan supermarketin ylläpidossa arvostetaan suuresti käyttäjien lähettämiä linkkivinkkejä. Etenkin muihin kieliin kuin englantiin liittyvät vinkit ovat tervetulleita. Liitä mukaan lyhyt kuvaus ja kenties muutama kommentti siitä, millaista hyötyä lähteestä on ollut.
Päätoimittaja: Natasha Vilokkinen · Ulkoasu ja tekninen toteutus: Hahmo