Musiikki

Fono.fi

Kirjastokäyttöön muokattu versio Yleisradion äänilevystön Fono-tietokannasta. Sisältää tiedot kaikista Yleisradion äänilevystöön vuodesta 1974 lähtien hankituista äänilevyistä sekä taannehtivasti osasta vanhempia kokoelmia. Muun muassa klassisen musiikin suomenkielisiä nimikkeitä sekä käännösiskelmiä alkuperäisnimineen.

Laura

Sibelius-Akatemian kehittämä ja ylläpitämä klassisen ohjelmiston laulutekstien ja niiden suomennosten tietokanta. Laulujen alkukieliset runot suomennoksineen löytyvät tietokannasta kokonaisina teksteinä.

Musiikin asiasanasto

Kirjastojen keräämää musiikkialan sanastoa suomeksi ja ruotsiksi.

Musiikin ontologia

Musiikkialan käsitteitä suomeksi ja ruotsiksi.

Suomalainen esityskokoonpanosanasto

Soitinten suomenkieliset nimet. Myös eksoottisia soittimia! Vain suomeksi, mutta ohjaustermeissä on muitakin kieliä.

Sävelten nimet eri kielissä

Suomi, englanti, ranska, italia, uusi kansainvälinen.

Musiikin historian verkkosivusto

Sibelius-Akatemian Muhi-sivustolla on suomenkielisiä artikkeleita musiikin historiasta ja yleisesitys länsimaisen taidemusiikin historiasta. Hakutoiminto sekä selaus aikakausittain ja teemoittain järjestetyistä taulukoista.

Länsimaisen taidemusiikin historia taulukoihin tiivistettynä

Musiikkitieto

Riihimäen musiikkiopiston opettajan sivusto musiikkitiedon oppimäärästä. Länsimaisen taidemusiikin historiaa, soitinoppia ja jazzia.

Musiikin teoria

Sibelius-Akatemian verkkoaineisto.

Puuttuuko jotakin tärkeää? Lähetä vinkki!
Yhden ihmisen työllä ja tiedoilla ei pitkälle pötkitä, joten Suomentajan supermarketin ylläpidossa arvostetaan suuresti käyttäjien lähettämiä linkkivinkkejä. Etenkin muihin kieliin kuin englantiin liittyvät vinkit ovat tervetulleita. Liitä mukaan lyhyt kuvaus ja kenties muutama kommentti siitä, millaista hyötyä lähteestä on ollut.
Päätoimittaja: Natasha Vilokkinen · Ulkoasu ja tekninen toteutus: Hahmo