Termipankit

Tieteen termipankki

Kaikkien Suomessa harjoitettavien tieteenalojen yhteinen, avoin ja jatkuvasti päivitettävä termitietokanta.

TEPA-termipankki

Sanastokeskus TSK:n ylläpitämä ilmainen termipankki, jonka runkona ovat TSK:n (Tekniikan sanastokeskuksen) omat sanastot mutta johon kuuluu nykyään myös ruotsalaisen Terminologicentrum TNC:n sanastot, Tieteen termipankin aineisto ja Euroopan unionin toimielinten yhteisen IATE-termipankin aineisto sekä muita sanastoja. Haku tehdään oletusarvoisesti kaikkiin aineistoihin, mutta sen voi myös rajoittaa tiettyihin sanastoryhmiin. Esimerkiksi Tieteen termipankin aineisto päivitetään tänne vain muutaman kerran vuodessa, joten pääsivustolta löytyy ajankohtaisin versio.

Lista TEPAn terminologisista sanastoista

Muu TEPA-aineisto

Valter

Valtioneuvoston kanslian ja muun valtionhallinnon laatimien monikielisten sanastojen yhteistietokanta. Budjettisanasto, eduskuntasanasto, EMU-sanasto, ilmasto- ja energiasanasto, julkisten rakennusten nimiä, korkeakoulusanasto, kuntasanasto, lainsäädäntösanasto, suomalaiset sotilasarvot, tuomioistuinsanasto, työmarkkinasanasto, valtioneuvostosanasto, verosanasto, virastot ja laitokset. Eri sanastojen kielet mainittu etusivulla.

IATE

EU:n monikielinen termitietokanta, joka sisältää unionin toimintaan liittyvää termistöä sekä termejä monilta erikoisaloilta. Löytyy myös TEPAsta, mutta TEPAssa termit on esitetty suomen lisäksi vain ruotsiksi, englanniksi, saksaksi, ranskaksi ja tanskaksi.

Puuttuuko jotakin tärkeää? Lähetä vinkki!
Yhden ihmisen työllä ja tiedoilla ei pitkälle pötkitä, joten Suomentajan supermarketin ylläpidossa arvostetaan suuresti käyttäjien lähettämiä linkkivinkkejä. Etenkin muihin kieliin kuin englantiin liittyvät vinkit ovat tervetulleita. Liitä mukaan lyhyt kuvaus ja kenties muutama kommentti siitä, millaista hyötyä lähteestä on ollut.
Päätoimittaja: Natasha Vilokkinen · Ulkoasu ja tekninen toteutus: Hahmo